Bliv Sundmand Kommune

Alle kommuner i Danmark vil én gang om året modtage et elektronisk spørgeskema, der skal kortlægge kommunernes arbejde med målrettede sundhedsindsatser til mænd. Med kortlægningen ønskes det at vise, i hvilket omfang og variation der arbejdes med mænds sundhed rundt om i de danske kommuner. Alle kommuner får automatisk tilsendt et spørgeskema i begyndelsen af det nye år.

Forum for Mænds Sundhed har udarbejdet en graduering, som skal skabe overblik, inspiration og motivation til at arbejde målrettet med mænds sundhed. Gradueringen er baseret på de indsatser og aktiviteter som kommunerne har anvendt i det foregående år. Gradueringen skal illustrere en inddeling af indsatstyper og samtidig være et oplæg til inspiration for at arbejde målrettet med mænds sundhed.

På de enkelte sider kan man finde inspiration til sundhedsindsatser og kontaktoplysninger til fagpersonale, som har viden om sundhedsindsatserne målrettet mænd i den pågældende kommune. Ønsker man at vide mere eller skabe samarbejde på tværs af kommuner kan man benytte sig af disse kontaktoplysninger.

Oversigt over graduering af indsatstyper målrettet mænds sundhed

  • HvidIkke ønsket at deltage eller opgive kontaktoplysninger.
  • LysegråIngen indsatser, men ønsker at deltage samt opgive kontaktoplysninger
  • Lyseblå1 – 5 sundhedsevents målrettet mænd, som enten har været afviklet under Men’s Health Week eller uden for MHW.
  • BlågrønTjekdigselvmand.dk permanet på kommunens hjemmeside eller mere end 5 sundhedsevents målrettet mænd som enten har været afviklet under Men’s Health Week eller uden for MHW.
  • BlåMindst én permanent sundhedsindsats målrettet mænd.
  • MørkeblåFlere permanente sundhedsindsatser målrettet mænd.
  • Guld – Mandecertificeret kommuneAlle ovenstående indsatstyper målrettet mænd anvendes eller er iværksat.