Fædre gradueringsoversigt

Alle kommuner i Danmark vil én gang om året modtage et elektronisk spørgeskema, der skal kortlægge kommunernes arbejde med målrettede sundhedsindsatser til mænd og fra 2018 har undersøgelsen også indbefattet en fædresektion. Med kortlægningen ønskes det at vise, i hvilket omfang og variation der arbejdes med fædres sundhed og relation til deres børn rundt om i de danske kommuner. Alle kommuner får automatisk tilsendt et spørgeskema i begyndelsen af det nye år.

Forum for Mænds Sundhed har udarbejdet en graduering, som skal skabe overblik, inspiration og motivation til at arbejde målrettet med fædre. Gradueringen er baseret på de indsatser og aktiviteter som kommunerne har anvendt i det foregående år. Gradueringen skal illustrere en inddeling af indsatstyper og samtidig være et oplæg til inspiration for at arbejde målrettet med fædre som målgruppe.

På de enkelte sider kan man finde inspiration til indsatser og kontaktoplysninger til fagpersonale, som har viden om indsatserne målrettet fædre i den pågældende kommune. Ønsker man at vide mere eller skabe samarbejde på tværs af kommuner kan man benytte sig af disse kontaktoplysninger.

Oversigt over graduering af indsatstyper målrettet fædre
  • HvidIkke ønsket at deltage eller opgive kontaktoplysninger
  • LysegråIngen indsatser, men ønsker at deltage samt opgive kontaktoplysninger.
  • Lysegrøn1 – 5 events målrettet fædre, som enten har været afviklet under eller uden for Men's Health Week eller uddeler postkortet "Til far" eller henviser fast til Far-portalen www.farforlivet.dk på kommunens hjemmeside
  • TurkisgrønKommunen har en uddannet far-ambassadør
  • GrønÉn permanent indsats målrettet fædre
  • MørkegrønTo eller flere permanente indsatser målrettet fædre
  • Guld-certificeret kommuneAlle ovenstående indsatstyper målrettet fædre anvendes eller er iværksat