Om

Danske mænd lever 3-13 år kortere end danske kvinder. Og de er også mere ramt af alvorlige sygdomme. Dette skyldes fx at mændene opdager sygdomme for sent, og at sundhedsvæsenet ikke er opmærksomt på mændenes særlige behov. Der er derfor behov for at lave målrettede sundhedsindsatser til mænd. Sundmand Kommuner er udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed og er en landsdækkende kortlægning af, hvordan danske kommuner arbejder målrettet med mænds sundhed. Hjemmesiden er skabt for at gøre viden om de enkelte kommuners aktiviteter lettilgængelig for alle interesserede. Derudover skal siden være med til at motivere og inspirere andre kommuner, der endnu ikke har målrettede sundhedsindsatser til mænd, samt give mulighed for at søge viden hos andre kommuner, der allerede er godt i gang.

Hvert år vil Forum for Mænds Sundhed gennemføre en kortlægning af kommunernes arbejde med mænds sundhed. Udviklingen og opdateringer fra den årlige kortlægning vil være at finde på www.sundmandkommuner.dk

Oversigt over graduering af indsatstyper målrettet mænds sundhed

  • HvidIkke deltaget i undersøgelsen/kortlægningen eller opgivet kontaktoplysninger.
  • LysegråIngen indsatser, men vil gerne dele kontaktoplysninger og deltage i undersøgelsen/kortlægningen fremover.
  • Lyseblå1 – 5 sundhedsevents målrettet mænd, som enten har været afviklet under Mens Health Week eller udenfor MHW.
  • BlågrønTjekdigselvmand.dk permanet på kommunens hjemmeside eller mere end 5 sundhedsevents målrettet mænd som enten har været afviklet under Mens Health Week eller udenfor MHW.
  • BlåMindst en permanent sundhedsindsats målrettet mænd.
  • MørkeblåFlere permanente sundhedsindsatser målrettet mænd.
  • Guld – Mandecertificeret kommuneAlle ovenstående indsatstyper målrettet mænd anvendes eller er iværksat.